Scandinavisch kookboek: De nieuwe Nordic Cuisine

De nieuwe Nordic Cuisine; haal de Scandinavische keuken in huis! Een prachtig kookboek boordevol prachtige foto’s, heerlijke recepten en goede verhalen. Zoals ze zelf zeggen: “een afspiegeling van het landschap: rauw, subtiel en aards”.

Ik vind dat je nooit teveel kookboeken kan hebben, maar met een hoop boeken in de kast is het altijd fijn om weer eens iets moois tegen te komen. Zo kwam ik uit bij De nieuwe Nordic Cuisine, een prachtig kookboek met goede recensies voor een scherpe prijs. Dit is ook echt een boek wat je neer wilt zetten om aan je gasten te laten zien.

Inhoud kookboek De nieuwe Nordic Cuisine

De nieuwe Nordic Cuisine is een stevige hardcover met 264 pagina’s. Het is dus ook nog eens een flink kookboek. Wanneer je het boek openslaat komen de mooie foto’s je al tegemoet. Dit zijn foto’s van de fijne gerechten en ingrediënten, maar ook van de prachtige omgeving in de Scandinavische landen. Ik vind het altijd leuk als de recepten worden afgewisseld met achtergrondinformatie, en dat gebeurt in dit kookboek volop. Er staat genoeg informatie in over het ontstaan van de Scandinavische keuken, over lokale ingrediënten en bereidingswijzen, maar ook over de lokale gebruiken. Met recepten zoals de “Pyttipanna”, de echte kaneelbroodjes, gepekelde kabeljauw en hert met gegrilde pruimen ga je de Scandinavische keuken echt ontdekken!

De nieuwe Nordic Cuisine – Simon Bajada

Het kookboek “De nieuwe Nordic Cuisine” viert de Scandinavische keuken door de nadruk te leggen op seizoensgebonden recepten voor thuis. Gerechten die stuk voor stuk de keuken van deze prachtige regio typeren. Met traditionele ingrediënten uit verschillende regio’s – van Zweden tot Finland en van Denemarken tot Noorwegen – worden de mooiste gerechten gemaakt.

  • Hardcover kookboek
  • 264 pagina’s
  • Scandinavische keuken
Kookboek bekijken

Geef een reactie