Kerst kookboek: Het Complete Kerst Kookboek

Het Complete Kerst Kookboek! Een prachtig kerst kookboek met vele kerstrecepten, puur en traditioneel. Genoeg inspiratie om jouw kerstmenu te maken.

Zoals ik al eerder zei: ik vind dat je nooit teveel kookboeken kan hebben. En wanneer je dan twee mooie dingen combineert, namelijk kerst en koken, kan je eens mens niet blijer maken dan met zo’n kookboek. De eerste Nederlandstalige druk is uit 2006, dus het is al een wat ouder kookboek. Ik heb dit boek vorig jaar voor een paar euro gekocht en vind het een puur kookboek, met dus een hoop traditionele kerstrecepten en zonder al teveel opsmuk en hip gedoe.

Inhoud kookboek Het Complete Kerst Kookboek

Het Complete Kerst Kookboek is een stevige hardcover met 303 pagina’s. Wanneer je het boek opent kom je al snel terecht bij een deel van de songtekst van “Have Yourself a Merry Little Christmas”. In de inhoudsopgave zie je diverse onderwerpen zoals het plannen van het kerstfeest, feesttips, hoe je het vlees aan moet snijden en zijn de recepten onderverdeeld in Gebraad, Vis, Vegetarisch etc. Ook is er ruimte voor gebak, snoepgoed en cadeautjes.

Het Complete Kerst Kookboek

Het kookboek “Het Complete Kerst Kookboek” viert de kerst dus met vele traditionele prachtige gerechten. Je vind er bijvoorbeeld recepten voor geglaceerde ham, gevulde kalkoen, een peperkoekhuisje, maar ook recepten voor een vispie, pompoentaartjes, gestoomde “christmas” pudding, een kersttaart en panettones. Dus echt genoeg inspiratie om een prachtig kerstmenu op te stellen.

Helaas is dit boek niet meer nieuw te verkrijgen. Er zijn gelukkig nog genoeg tweedehands boeken in omloop, dus met een beetje geluk kan je voor een klein bedrag dit boek op de kop te tikken. Kijk bijvoorbeeld op boekenbalie.nl of marktplaats!

  • Hardcover kookboek
  • 303 pagina’s
  • Kerst kookboek
Kookboek bekijken

Geef een reactie